Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Πρωτοβουλία δράσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες‏‎Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. της Β΄Αθήνας «Περικλής», με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ αναλαμβάνει πρωτοβουλία δράσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και απευθύνεται στους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολικών μονάδων του συλλόγου μας, τους γονείς και τους μαθητές για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Αγαπητοί γονείς
Το προσφυγικό δράμα χιλιάδων ανθρώπων που καταφθάνουν στη χώρα μας καθημερινά ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους λόγω των πολέμων που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δεν μπορεί παρά να συγκινεί βαθιά και να ενεργοποιεί την ευαισθησία και την αλληλεγγύη όλων μας και ιδιαίτερα των γονιών και των εκπαιδευτικών.
Ως ελάχιστη δράση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας, σας καλούμε να συμβάλετε με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης μέσω των  μαθητών μας, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία στήριξης των προσφύγων που αναλαμβάνει να διεξάγει ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών της περιοχής μας.

Το υλικό θα συγκεντρώνεται στο σχολείο μας από 7/3/16 έως 18/3/16


Ακολουθεί κατάλογος τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και παρακαλούμε για τη συγκέντρωση των συγκεκριμένων ειδών καθώς αφορούν στις υπάρχουσες ελλείψεις:
Τρόφιμα

Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους

Γάλα για βρέφη και παιδιά

Νερό – Ζάχαρη – Τσάι


Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά φρυγανιές κτλ) σε ατομικές – μικρές συσκευασίες

Ρουχισμός και βασικός εξοπλισμός

Πάνες

Μωρομάντηλα

Σερβιέτες

Οδοντόβουρτσες

Κουβέρτες, Υπνόσακοι

Παπούτσια με εμφανές νούμερο

Αδιάβροχα ενηλίκων, Αδιάβροχα παιδικά

Κάλτσες

Εσώρουχα

Μάρσιποι για μωρά


Σας ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: