Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Το πετροκάραβο (2)









Νομίζετε πως συνέβη στα αλήθεια αυτή η ιστορία;


Με την ονομασία πετροκάραβο φέρονται διάφορες νησίδες και βραχονησίδες τόσο στο Αιγαίο πέλαγος, όσο και στο Ιόνιο πέλαγος. Η δημώδης ναυτική ονομασία τους που καθιερώθηκε και επίσημα οφείλεται στο γεγονός ότι από μακριά, στον ορίζοντα, εκ του τριγωνικού σχήματος που παρουσιάζουν, μοιάζουν με μικρά ιστιοφόρα πλοία. 

πηγή: Βικιπαίδεια

Topetrokarabo 

Η Παλαιοκαστρίτσα είναι ένα παραλιακό χωριό βορειοδυτικά της πόλης της Κερκύρας και μόλις νοτίως του Βυζαντινού κάστρου του Αγγελόκαστρου. Στην παραλία στον κόλπο της Παλαιοκαστρίτσας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Μελετητές ισχυρίζονται ότι στην Παλαιοκαστρίτσα ήταν η πρωτεύουσα των Φαιάκων και ότι η Ναυσικά βρήκε τον Οδυσσέα στον κόλπο αυτής (της Παλαιοκαστρίτσας). Όμως δεν έχουν βρεθεί αρχαιολογικά μνημεία στην περιοχή αυτή ώστε να στηριχτεί αυτή η άποψη. 

πηγή: Βικιπαίδεια


Ο κόλπος της Παλαιοκαστρίτσας όπως φαίνεται από την περιοχή Μπέλλα βίστα των Λακώνων. Ο βράχος θαλάσσης κοντά στον ορίζοντα προς το άνω μέρος της φωτό αριστερά του κέντρου θεωρείται να είναι το μαρμαρωμένο καράβι του Οδυσσέα. Η πρόσοψη του βράχου προς την ακτή μοιάζει με ανοικτό ιστίο από τριήρη. Η ιστορική μονή Παλαιοκαστρίτσας διακρίνεται στην κορυφή του λόφου της χερσονήσου στο δεξιό μέρος της φωτογραφίας 


πηγή: Βικιπαίδεια 


Δες και άλλα πετροκάραβα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας










Πετροκάραβο στις Σπέτσες


Πετροκάραβο στον Πόρο











Πετροκάραβο  στην Πάτμο


















Δεν υπάρχουν σχόλια: