Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

ΝΙΚΟΣΤΡΑΤΟΣ, ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΣήμερα είδαμε στο Cine - Χολαργός την ταινία: Ο Νικόστρατος, ένα ξεχωριστό καλοκαίρι. Η ταινία προβλήθηκε υπό την αιγίδα του "Νεανικού Πλάνου"


H μεγάλη ελληνο-γαλλική παραγωγή με πρωταγωνιστή τον Εμίρ Κουστουρίτσα και γυρίσματα στις Κυκλάδες είναι βασισμένη στο best-seller του Ερίκ Μπουασέ, ≪Nicostratus, The Pelican≫. Πρόκειται για μια ανθρώπινη, τρυφερή αλλά και διασκεδαστική ιστορία στην οποία συμμετέχει ο κινηματογραφικός αστέρας της Γαλλίας Φρανσούα-Ξαβιέ Ντεμεζόν (βραβευμένος με Σεζάρ Α΄Ανδρικού Ρόλου 2009). Στο πλευρό των καταξιωμένων συντελεστών βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι πελεκάνοι από την ομάδα της ταινίας ≪Ταξιδιάρικα Πουλιά≫.

Ο Γιάννης ζει μαζί με τον ψαρά πατέρα του, τον σκληροτράχηλο Δημοσθένη (Εμίρ Κουστουρίτσα) σε ένα μικρό νησί στο Αιγαίο. Κάποια μέρα, σώζει από βέβαιο θάνατο ένα παράξενο νεοσσό, τον οποίο φέρνει στο σπίτι, κρυφά από τον πατέρα του. Δίνει στο μικρό πελεκάνο το όνομα, Νικόστρατος και αναπτύσσει μαζί του μια τρυφερή σχέση αγάπης. Σύντομα, όμως, ο πελεκάνος μεγαλώνει και ο Γιάννης δεν μπορεί να κρατήσει μυστική την παρουσία του στο σπίτι. Πώς θα αντιμετωπίσει ο Δημοσθένης το μυστικό του γιου του και τι ρόλο θα παίξει στη ζωή τους ο Νικόστρατος, αλλά και η όμορφη Αγγελική που καταφθάνει από την πρωτεύουσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: